Skip to main content

TEAMDAG2.0

Hybride teams

Als (HR) manager of leidinggevende van een team wat op afstand samenwerkt, wil je de juiste keuzes maken in tools, huisvesting en afspraken. Kritisch afwegen wat de toegevoegde waarde van samenwerken op kantoor is, nu dit een onvermijdelijk maatschappelijk vraagstuk is.

Om mensen te werven en behouden streef je naar flexibiliteit én betrokkenheid.

Toch is de samenwerking soms niet effectief en is het team niet erg op elkaar ingespeeld. Er wordt een afstand ervaren waar het gaat om zich een ‘team voelen’/verbonden zijn. Het is lastig om verandering in gang te zetten, omdat er veel op het team afkomt.

Samenwerken

Bijna de helft van kenniswerkers besteedt meer dan 9 uur per week aan het samenwerken met anderen, maar 51% gelooft dat dit niet op de juiste manier gebeurt.

Dit wordt niet bepaald door waar je werkt: 43% van de mensen die full time op kantoor zitten, ervaart dit probleem nog steeds. Bijna de helft van werknemers die vertrekken zegt dat slechte samenwerking een grote factor was.

(bron: Mural Collab Trends Report)

De route naar verbinding

Verbinding, zelfs al werken jullie vaak thuis, is cruciaal. Om hybride werken te laten slagen, staat de mens centraal. Weloverwogen bepalen wanneer, waar en hoe we contact hebben, de juiste tools op de juiste manier gebruiken en oprechte aandacht hebben voor de samenwerking en het ‘teamgevoel’.

Kies je dan voor een heidag om zaken concreet te maken, met het risico dat je niet tegemoet komt aan de complexe dynamiek in het team? Een training of teamtraject om aan de communicatie te werken, wat een flinke investering vraagt qua budget én tijd? Of toch maar wat vaker een borrel plannen?

Zullen we dit anders doen? Met de juiste activiteit komen teamleden in beweging om hun eigen én elkaars talent in te zetten om effectief samen te werken

Silo-overstijgend verbinden

Teamdag2.0 is uniek omdat het de scheiding tussen inhoud en plezier opheft. Plezier maakt leren leuker en lastige zaken bespreken luchtiger. Tegelijkertijd draagt de inhoudelijke twist van die gedeelde ervaring meer bij aan verbinding dan weer een potje bowlen met zijn allen.

Elk team heeft unieke uitdagingen, een andere samenstelling en een eigen smaak. Dit is precies waarom ik de mogelijkheden voor teamdagen als een menukaart heb weergegeven én daarbij met anderen samenwerk.

Klik onderaan door naar het menu en maak van jullie teamdag een beleving op maat. Alle hoofdgerechten worden aangeboden door andere experts zodat de keuze echt ruim is. Alle voor- en nagerechten en het sausje eroverheen zijn mijn expertise.

Out of the box

Saamhorigheid kan óók op afstand

‘Hybride werken 2.0’ vraagt om ‘Teamdag2.0’. Hoe zou het zijn als je in een dag stappen kunt zetten om medewerkers te laten ervaren deel te zien van iets, gezien en gewaardeerd te worden? Zulke heldere afspraken te hebben, dat het niet meer uitmaakt waar en wanneer iedereen werkt?

Door autonomie te bieden en actief de inbreng van teamleden te vragen, wordt de betrokkenheid groter. Tijdens Teamdag2.0 krijgen jullie de middelen om ook ná deze dag buiten de kaders te denken als het gaat om ontwikkeling van het team, inzet van technologie en goede samenwerking.

Laten we voor een dag met het team bij elkaar niet langer kiezen tussen ontwikkeling óf afstemming óf plezier.

Zaken anders bespreekbaar maken

60% van de managers heeft het gevoel dat teamleden die op afstand werken onvoldoende feedback krijgen, terwijl slechts 43% aandacht besteedt aan trainen in asynchrone communicatiemethoden

(bron: OwlLabs, State of Hybrid Work 2023)

Een uniek concept

De opbouw van Teamdag2.0

Voor elk team is er een passende activiteit: van Lego tot een Special Forces missie. Wat sowieso onderdeel is van het concept:

Bekijk ook de menukaart

Bekijk ook de menukaart

Bekijk ook de menukaart

Bekijk ook de menukaart

Teamdag2.0

Het is tijd om het anders te doen