Skip to main content

Een team of ondernemer helpen om het werk slimmer en leuker te organiseren is maatwerk. De vorm is daarom in elk traject anders. Hoe kan dit eruit zien en wat heeft het klanten opgeleverd?

Interim: Ambtelijk Secretaris i.c.m. advies over processen

Zorgstem werkt volledig ‘remote’, met medewerkers door heel Nederland. Toen de nieuwe OR (ondernemingsraad) ging starten, hadden zij niet alleen een ambtelijk secretaris nodig. Ze vroegen zich ook af op welke manier processen zó konden worden ingericht dat de OR-leden op afstand nauw konden samenwerken en aanvragen tijdig konden worden behandeld.

Ondanks dat er weinig en kort vergaderd wordt, is de goed lopende asynchrone communicatie de reden dat dossiers snel afgehandeld worden en iedereen precies weet hoe de zaken ervoor staan.

Cynthia Klaasing, voorzitter van de OR:

“Eline is een hele fijne collega om mee samen te werken. Ze denkt met je mee en geeft prettig advies. Eline is lekker snel en praktisch!”

Ondernemers: advies om slimmer te werken

Als zelfstandig ondernemer heb je een hoop petten op. Je moet veel informatie verwerken, soms ook in systemen van klanten of partijen waar je mee samenwerkt – naast die van jezelf. Hoe behoud je dan overzicht? Weet je direct waar de informatie van een klant staat als je gebeld wordt? Door de manier van werken helemaal door te lichten kan hier veel aan worden geoptimaliseerd.

Kim Trotz, Co-Founder The Freelance Qommunity | Creative Copywriter Trotz in the Branding:

“Chaos is ook een vorm van structuur, zeggen ze. Maar bij dat laatste had ik toch echt hulp van Eline nodig. Als Creatief Ondernemer ligt bij mij de nadruk op ‘creatief plannen’. Van verschillende tools en een boekje, en van overvolle mailboxen tot Slack/appjes. Ik was continue overprikkeld en nooit tevreden na het einde dag de dag. Door de begeleiding met concrete tools/tips van deze Queen Structuur en Rust, begin ik nu blijer aan m’n dag/week en heb ik meer overzicht voor de lange termijn. En dat noemen ze duurzaam ondernemen en meer focus op een gezonde work-life balance.”

Jenny, jurist en zelfstandig ondernemer:

“Eline begreep meteen wat het probleem was en kwam meteen met praktische, makkelijke en bruikbare oplossingen voor de lange termijn. Je hebt kennis van zaken en je adviezen sluiten goed aan op mijn wensen. […] Ik heb overzicht en werk veel efficiënter. Hierdoor heb ik ook minder stress.”

Kennissessies met teams: inspireren en activeren

Soms constateer je dat je team op bepaalde vlakken dingen zou kunnen verbeteren aan de manier van (samen)werken. Het is helemaal niet altijd nodig om hier in langdurige trajecten mee aan de slag te gaan. Een dagdeel of dag met teamleden in de ‘juiste stand komen’ kan soms al genoeg zijn.

Jorien Mulder – van t Riet, Project Manager bij Stichting Kind en Ziekenhuis:

“Eline hebben we als kundig en prettig in omgang ervaren. Ze voelt goed aan waar optimalisatie te behalen valt. Ze komt niet met standaardoplossingen en denkt out-of-the-box mee en draagt oplossingen aan die bij jou als persoon passen. Ook spiegelt ze goed en geeft food-for-thought. Dankzij goed passend advies een aantal veranderingen in onze werkwijze kunnen doorvoeren en inspirerende ideeën opgedaan om verder aan de slag te gaan.”